Klassiek Pilates

Klassiek Pilates

Wat houdt Klassieke pilates in?

Klassiek Pilates volgt dé traditionele bewegingsmethode ontwikkeld door Joseph Pilates. (1883 – 1967), een gedreven en briljant docent, die zijn methode “The Art of Contrology” noemde. Contrology is de algehele coördinatie van lichaam en geest. De methode focust op de dieper liggende spieren in het lichaam, op concentratie en op ademhaling .

Het versterkt de spieren in het hele lichaam en maakt het lichaam soepel en lenig door middel van een serie vloeiende, dynamische bewegingen. Ook de kleine spieren worden getraind, en juist deze spieren zorgen voor een sterke fundering van het lichaam en, daarmee, voor een goede houding. Zonder dat je er bewust van bent ga je rechter zitten en lopen, gracieuzer bewegen en zal je beter slapen. Het gaat bij de bewegingen om kwaliteit, uitgevoerd met precisie en controle in combinatie met de juiste ademhaling. Dit verbetert de kracht, balans en lenigheid van het lichaam; Juist déze methode geeft heel snel resultaat. De meest bekende studio’s over de hele wereld allemaal werken allemaal volgens deze methode. Het is daarom ook zeer populair bij dansers, acteurs en modellen…. Lees eens het blog van Chris Hunt over Demi Moore: PILATES AND YOU ARE WHAT YOU EAT, NO EXCUSES!

Artikel uit USA Today: Male athletes get no pain, big gains from Pilates

 

Kracht en flexibiliteit

Wanneer door middel van de oefeningen volledig op het lichaam wordt gefocust,  merk je al gauw dat het ook in je hoofd een stuk rustiger wordt. Er ontstaat zo een ideale coördinatie tussen lichaam en geest, wat ook verder doorwerkt in veel onbewuste handelingen. Misschien klinkt dat zweverig maar is het niet! De oefeningen zorgen voor lange, sterke, soepele spieren én voor mobiliteit in de gewrichten.

Steeds meer fysiotherapeuten adviseren dit dan ook aan patiënten met nek/ rug- of schouderklachten omdat dit klachten doet verminderen of zelfs doet verdwijnen.

Onze lessen zijn geschikt voor iedereen die kracht én flexibiliteit van het lichaam wil vergroten,  ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke beperkingen.

Omdat elk lichaam anders is, vinden we bij iedere deelnemer individuele aandacht en begeleiding een heel belangrijk aspect.

 

“I must be right. Never an aspirin. Never injured a day in my life. The world, should be doing my exercises. They’d be happier !”Joseph H. Pilates (1883 – 1967)

 

 

aangepast3 (2)

Wat maakt de Klassieke Pilates Methode zo bijzonder ?

Klassiek Pilates streeft ernaar dé traditionele methode van Joseph Pilates na te leven. De klassiek opgeleide docenten hebben allen een erkende klassieke Pilates opleiding gevolgd en beschikken daardoor over een gedegen kennis van anatomie en fysiologie. Wil je meer weten klik dan op: Joseph Pilates.

 

 

 

 

 

 Pilates flexible spine

Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie stuur dan een mail naar:info@purebody.nl