de Pilates Reformer, een geniaal apparaat

Pilates studio Joseph Pilates
Joseph Pilates in zijn studio met reformers in New York (1926)

 

De  traditionele Pilates methode is een uniek systeem van spierversterkende en versoepelende oefeningen. Er bestaan maar liefst 500 oefeningen:

  • een gedeelte grondoefeningen (op de mat)
  • een gedeelte met gebruik van speciaal ontworpen apparatuur

Van alle apparaten die door Joseph Pilates zijn ontworpen, heeft de ‘reformer’ de meest prominente plek.
Afhankelijk van het niveau van de deelnemer  worden hierop series oefeningen uitgevoerd op verschillende niveaus (basic / intermediate /advanced). Iedere deelnemer traint op zijn of haar eigen niveau. Ook op de reformer wordt om continue aandacht gevraagd bij de uitvoering van iedere beweging . Elke training is gericht op een persoonlijke en uitgebalanceerde combinatie van controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en het streven is de workout in een ‘flow’ te laten verlopen.

De reformer werkt op spieruithoudingsvermogen, kracht en tonus, verbeterde flexibiliteit en daagt de coördinatie en beheersing uit.  De veren op het toestel geven steun en weerstand. De training wordt aangepast aan de individuele wensen van de deelnemer en is uitermate geschikt bij rug/nek/schouderklachten en verminderde flexibiliteit.

 

 De resultaten die hiermee worden behaald  zijn dan ook indrukwekkend!

 

 

 De reformer geeft snel resultaat!

Reformerstudio
Onze moderne studio met reformers

 

Op de reformer kan  iedereen – jong, oud, dik, dun, fit of ongetraind, geblesseerd of herstellende,  starten met Pilates.

Het geniale van deze apparatuur is, dat je heel snel resultaat boekt. Een 1-op-1 les op apparatuur staat gelijk aan vele groepslessen op de mat.

De training wordt als Personal Training of Duet Training (2 personen) gegeven.

Kijk hier hoe de Pilates Reformer werkt

Lees meer over de wervelkolom